Korpschef op training SVJ: Plagiaat is strafbaar
26 Jan 2013, 14:30
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie in gesprek met Caribische journalisten tijdens de SVJ-trainingsweek.


Tijdens de trainingsweek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten in Theater Unique zijn harde noten gekraakt over plagiaat. Berichten van journalisten en media worden gestolen door anderen. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, die zaterdagmorgen een training verzorgde, zei dat stelen van intellectuele eigendom van anderen een gevangenisstraf van twee jaar of 25 duizend SRD boete kan opleveren.

Tjin Liep Shie zei in gesprek met journalisten dat in zijn dertigjarige carrière bij de politie hij nog niet heeft meegemaakt dat er een klacht is ingediend tegen plagiaat. Hij onderkent dat plagiaat een groot probleem is. Dit moet worden aangepakt. Hij stelde voor dat de beroepsgroep ook actie hiertegen onderneemt.

De korpschef zal de politie ook instrueren om beter te kijken naar de bepalingen in de wet. Deze kwestie is in de auteursrechten geregeld. De politie zal gewezen worden op de bepaling waardoor klachten kunnen worden behandeld. Het is een doodzonde doodzonde in de journalistiek om berichten te stelen van anderen en doen alsof ze van jou zijn. Wereldwijd zorgt plagiaat voor drama's. Aanpak van plagiaat staat hoog op de agenda van de Surinaamse Vereniging van Journalisten.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May