Jeugdtalent Pierre Chang wint Rukhmania Open Rapid toernooi
26 Jan 2013, 01:30
foto
Pierre Chang, kampioen in de A-klasse. (Foto: SV Rukhmania)


Pierre Chang (11) veroverde met stijl het kampioenschap in de A-Klasse van het Rukhmania Open Rapid Toernooi 2013. Met 7.5 punt uit 9 wedstrijden passeerde hij diverse meesters en andere topschakers. Zijn scherpe tactische inzicht was de beslissende factor in de partijen. Chang ziet er ogenschijnlijk onschuldig uit maar op de 64 velden kan hij met heel wat schaakgeweld een partij in zijn voordeel beslissen.

Aan dit open toernooi participeerden 25 schakers variërend van meesters, topschakers en jeugdtalenten van verschillende schaakverenigingen. Het spelniveau was relatief hoog en het publiek kon genieten van leuke, spannende en tactisch beladen partijen. Dit deelt de SV Rukhmania mee in een persbericht.

In de A-klasse werd het Round-Robin systeem toegepast waarbij eenieder tegen elkaar uitkomt. In de B-Klasse werd het Zwitsers systeem met 7 speelrondes afgewerkt. De arbitrage lag in handen van het duo FIDE arbiter Rudie Tjong Tjin Joe en Henk Chang.

A-klasse
Met slechts een half punt verwijderd van Pierre Chang, eindigde jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe op de tweede plaats. Op een gedeelde derde plaats, met 6 punten, eindigden International Master Velez Nestor Betencourt en Candidate Master Suradj Hanoeman. Na het toepassen van de tie-breaks mocht Hanoeman de trofee in ontvangst nemen.

B-klasse
In de B-klasse domineerde opkomend jeugdtalent Rohan Pahladsing en veroverde het kampioenschap. In de laatste ronde moest hij zijn meerdere erkennen tegen clubgenoot Benaja Kromosoeto. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Justin en Elysia Chou, broer en zus, met 5 punten. De onderlinge score was bepalend voor het semi-kampioenschap en Elysia streek toen met de eer. Beste dame in deze klasse werd Kathlyn Tjong Tjin Joe met 4 punten.

Voorzitter Suradj Hanoeman blikt zeer tevreden terug op een succesvol toernooi. Hij bedankte alle schaakverenigingen voor hun participatie en hun bijdrage aan het hechter maken van de banden. Met dit toernooi heeft Rukhmania zijn eerste activiteit in het nieuwe jaar succesvol afgewerkt.

Schaakvereniging Rukhmania start vandaag met de Open Ladder Competitie te Mulo Kerklaan om 6:00u n.m. Regerend kampioen is Vickey Ramdat Tewarie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May