Meerzorg krijgt nieuwe poli
26 Jan 2013, 10:30
foto


In het district Commewijne te Meerzorg zal de huidige poli volledig worden ontmanteld. Er komt een nieuwe in de plaats. De huidige polikliniek voldoet niet aan standaarden, zegt Maaltie Sardjoe, directeur van de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) aan Starnieuws.

De nieuwe RGD- poli zal ook worden voorzien van een EHBO. Sardjoe merkt op dat de plaatselijke bewoners van Commewijne al jaren aangeven dat zij graag een EHBO in het district willen. Nu moeten zij, in een spoedgeval, afreizen naar Paramaribo. Het district heeft wel een wachtdienstregeling. De EHBO zou de spoedgevallen opvangen en bij acute problemen deze doorverwijzen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De EHBO zal voor- en achterwacht hebben.

Sardjoe benadrukt dat deze poli niet in het pilotproject is opgenomen van de poliklinieken te Lelydorp, Geyersvlijt en Derde Rijweg. Terwijl het bestaande gebouw zal worden gesloopt, zal de RGD-poli Meerzorg tijdelijk elders worden gehuisvest. Met de komst van de nieuwe EHBO-posten zal de druk op de Spoedeisende Hulp van het AZP minder worden. Slechts acute gevallen zullen dan worden doorverwezen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May