Groningen krijgt nieuw politiebureau
25 Jan 2013, 08:00
foto
De voorbereidingen worden getroffen voor de bouw van een nieuw politiebureau in Saramacca.


Het district Saramacca krijgt te Groningen een nieuw politiebureau. De voorbereidingen voor de bouw worden al getroffen door de aannemer. In het nieuwe gebouw zullen verschillende units worden gehuisvest. Naast de gewestelijke politie commandant zal er een unit worden ingericht voor huiselijk geweld, een huis van bewaring voor meer dan dertig personen en een vergaderzaal.

Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca zegt aan Starnieuws dat met de bouw van het nieuwe politiebureau de dienstverlening aanmerkelijk zal worden verbeterd. De politiecommandant van Saramacca, Tjanderdath Gopal, geeft aan dat de nieuwbouw al jaren in de planning was maar niet van de grond kwam. Tijdens het werkbezoek van de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort op 15 juni 2012 aan Saramacca, had hij beloofd dat begin 2013 de bouw zou beginnen. "De minister heeft nu invulling hieraan gegeven”, vertelt Gopal. De bouwwerkzaamheden zullen ruim zes maanden duren. Het nieuwe gebouw zal een lengte hebben van 25 en een breedte van 13.4 meter.

Om dit project te verwezenlijken heeft Ramdhani een stuk terrein, waar het magazijn van het districtscommissariaat stond, afgestaan. De dc merkt op dat ook de politieposten Calcutta, Boskamp en Uitkijk aangepakt worden. “Ik ben echt blij met dit project. Het oude gebouw is heel klein”, deelt Ramdhani mee. Hij vindt het belangrijk dat er een afdeling van Huiselijk Geweld komt in het nieuwe gebouw, zodat slachtoffers in het district hulp geboden kan worden. Daarnaast hoopt hij op deze manier de drempels voor deze groep te kunnen verlagen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May