President moet belofte nakomen en stoppen met roken
24 Jan 2013, 16:30
foto


President Desi Bouterse moet de daad bij het woord voegen. Hij heeft in de Verenigde Naties gezegd dat hij zal stoppen met roken. Deze belofte deed het staatshoofd als Caricom-voorzitter tijdens een bijeenkomst over 'niet overdraagbare ziekten'. Bouterse heeft deze belofte nog niet ingelost.

In De Nationale Assemblee werd deze belofte van de president aangekaart, bij de behandeling van de 'anti-rookwet' vandaag. Noreen Cheung (Mega Combinatie/NDP) maakte hier een opmerking over. Assembleelid Winston Jessurun (Nieuw Front/DA91) stelde in zijn spreekbeurt dat de president niet gestopt is met roken. Hij heeft zelfs na een bezoek aan Cuba sigaren verdeeld aan Inheemse leiders.

Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) is de mening toegedaan dat de president naar De Nationale Assemblee moet komen. Hij moet beloven dat ook hij gezond zal leven en zal stoppen met roken. Het is volgens de assembleeleden belangrijk dat het goede voorbeeld moet worden gegeven door gezagsdragers. Bouterse heeft die belofte gedaan. De regering heeft de ontwerpwet ingediend en moet aan de samenleving door daden te stellen tonen dat ze achter de wet staat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May