Eagles Cricket Club opnieuw kampioen van Suriname
20 Jan 2013, 22:00
foto
Eagles Cricket Club poseert met de gewonnen bekers.


De Eagles Cricket Club (ECC) mag zich niet alleen kampioen van Paramaribo, maar zich voor de tweede maal kampioen van Suriname noemen. Vanmiddag won de ECC van de kampioen van Nickerie, Britisch Indian Cricket Club (BICC). De Surinaamse Cricket Bond hield de finalewedstrijd voor het landelijke kampioenschap van het jaar in Paramaribo. In 2012 werd de kampioenswedstrijd in Nickerie gehouden.

BICC won de toss en stuurde Eagles Cricket Club aan bat. Eagles maakte 344 runs in 50 overs bij verlies van 3 wickets. Batsman Mohindra Boodram werd topscoorder met 204 runs not out. Hij heeft een double century gemaakt. Zo een huzarenstukje is na ongeveer 40 jaren weer geleverd in het dokter Snellenpark. In de jaren zestig heeft Wather Brathwaite zo een prestatie geleverd. Daarna heeft niemand hem geëvenaard. Carlos Baker pakte ook nog 4 wickets. Na de rust periode begon de tweede innings, waarbij BICC aan bat ging.
BICC moest in 50 overs tenminste 345 runs maken om de wedstrijd te kunnen winnen.

BICC maakte 230 runs all out in 44.4 overs. Topscoorder bij deze club is geworden Anthony Seeradj met 64 runs. Radjesh Lewis pakte 3 wickets. De wedstrijd werd beslist in 44.4 overs. De umpires van de wedstrijd waren, Shamier Bhoelan en Prem Sew. Man of the match is geworden Mohindra Boodram; hij kreeg een geldbedrag en een plaquette van de Surinaamse Cricket Bond. De semikampioen van Suriname, BICC ontving een eigendomstrofee. De kampioen Eagles Cricket Club, kreeg een eigendoms- en de wisseltrofee is ook nu eigendom geworden van deze club die voor de tweede maal heeft gewonnen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May