Perry Woolford overleden maar wint kort geding tegen SRS
20 Jan 2013, 04:00
foto


De Guyanese journalist Perry Woolford is sinds half december overleden, na langdurig ziek te zijn geweest. Zijn stoffelijk overschot is echter pas vrijdag begraven omdat er geen nabestaanden of verwanten in Suriname zijn die dat eerder konden doen.

De rechtszaak die Woolford in 2011 begon tegen de Stichting Radio omroep Suriname (SRS), werd afgelopen dinsdag in zijn voordeel beslist. De rechtszaak begon de journalist nadat hij in maart vorig jaar te horen kreeg dat de nieuwe leiding bij SRS niet langer van zijn diensten gebruik wilde maken. Woolford stelde zich op het standpunt dat hij jarenlang bij het station heeft gewerkt onder een contract dat stilzwijgend werd verlengd. De nieuwe leiding weigerde echter hem af te kopen onder zijn voorwaarden.

Hoger beroep
De uitkomst van het proces komt te laat voor Woolford. Zijn raadsman Humphrey Schurman die na de uitslag van het proces contact maakte met de SRS-directie, zegt te hebben gevraagd om het bedrag dat Woolford heeft afgedwongen via de rechter uit te keren om de begrafeniskosten te dekken. Dat bedrag is SRD 5.500. Volgens Schurman zou directielid van SRS Patrick Sweet geen medewerking hebben verleend. Hij zou vervolgens contact hebben gemaakt met de advocaat van de SRS die toen bemiddeld heeft toch geld te geven. Uiteindelijk werd er SRD 2500 uitgekeerd. Sweet zegt echter aan Starnieuws dat de raadsman van Woolford te hebben meegedeeld eerst af te willen stemmen met de advocaat van de SRS.

“Ik wil verder over deze zaak niet veel zeggen en verwijs naar onze advocaat. Ik heb toen dit standpunt ingenomen omdat we in hoger beroep gaan. Overigens hebben we de zaak niet helemaal verloren omdat in de rechtszaak een bedrag van bijna SRD 8000 is geëist. De rechter heeft dat teruggebracht tot SRD 5000”, stelt Sweet. Hij zegt dat de SRD 2500 niet is afgestaan omdat Schurman dat heeft afgedwongen. “Onze advocaat heeft inderdaad bemiddeld en gezegd dat in afwachting van de hoger beroep zaak er SRD 2500 zal worden afgestaan om de begrafeniskosten te helpen dekken. Als wij de zaak uiteindelijk winnen moet dat bedrag worden teruggeven”, zegt Sweet. Schurman zegt dat de rest van de begrafeniskosten door zijn kantoor is bekostigd.

Harde werker
Schurman vindt dat Woolford een harde werker is geweest en zich enorm heeft ingezet voor het radiobedrijf. De advocaat zegt daarom een andere opstelling verwacht te hebben. Sweet blijft erbij dat Schurman het volledige bedrag wilde afdwingen en geen genoegen wilde nemen met de mededeling dat de SRS eerst de hoger beroepszaak wil afwachten voordat het bedrag genoemd in het vonnis werd uitgekeerd.

Woolford was Guyanees van geboorte en stond sinds 1 maart 2007 op de betaalrol van de SRS. Hij is in de media de eerste Caricom-staatsburger die in Suriname werkte volgens het zogenoemde ‘free skilled workers’ principe. Hij was is in het bezit van het 'free skilled' certificaat, dat wordt uitgereikt door het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM).
Woolford verzorgde bij de SRS de Engelstalige programma’s ‘Capital News’, ‘Nightline’, en ‘Knowing Caricom’. In deze programma’s legde Woolford het accent vooral op nieuws en actualiteiten in de Caricom en Suriname. In ‘Nightline’ waren steeds gasten uit de Caricom aanwezig. OAS-vertegenwoordiger Dwight Bramble was een van de vaste gasten in dit programma.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May