Bouterse vraagt om het belang van Suriname voorop te stellen
19 Jan 2013, 10:55
foto
President Desi Bouterse en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi voor aanvang van de conferentie.


President Desi Bouterse krijgt een staande ovatie voor de 2030-visie die hij gepresenteerd heeft bij de eendaagse conferentie van de VHP in het KKF-gebouw. "Dank u wel voor de zeer inspirerende woorden", stelt dagvoorzitter Urmila Joella, na de officiële opening zojuist verricht door Bouterse.

Bouterse stelt dat als het gaat om de ontwikkelingsvisie van het land Surinamers zich in grote lijnen kunnen terugvinden. Maar door 'organisatie en verenigingschauvinisme', culturele en andere verschillen stagneren veelbelovende projecten. De president roept eenieder op om zich zodanig op te stellen dat het belang van Suriname op de eerste plaats komt.

De president is blij met het initiatief van de VHP om de conferentie te organiseren, waarbij dialoog en consensus belangrijk zijn om de doelen te realiseren. Hij ondersteunt het initiatief volledig. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi vindt dat uiteindelijk een wet moet komen waarin de ontwikkelingsvisie van het land naar 2030 toe wordt vastgelegd. Hiervoor is een eendaagse conferentie niet voldoende, maar geeft wel de aanzet.

Op de conferentie zullen tien nationale en internationale inleiders hun visie geven. De opkomst is bijzonder goed te noemen. De voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau, Stanley Raghoebarsing, geeft aan dat 170 personen werden verwacht. Maar er kwamen ruim 300 aanmeldingen. Gisteravond is een grotere zaal ingericht om iedereen te kunnen opvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May