'Gajadien moet verantwoorden over verkeerde informatie EBS'
18 Jan 2013, 04:00
foto


Parlementariër Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/PALU) vindt dat zijn collega Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zich moet verantwoorden over de verkeerde en misleidende informatie die hij over de EBS de wereld in heeft gebracht. Volgens Ramnandanlal is het niet de eerste keer dat zijn collega de gemeenschap misleid. “Hij brengt niet alleen de EBS en personen in het geding maar dit soort misleidende informatie schaadt het hele land”, zegt de PALU- parlementariër. Hij vraagt zich af of president Desi Bouterse, na de persconferentie van de EBS-directie, nog de moeite moet nemen in te gaan op vragen van Gajadien.

Ramnandanlal zegt dat EBS-directeur Kenneth Vaseur op de persconferentie dinsdag openheid van zaken heeft gegeven en dat de gegevens ook nog toegankelijk zijn voor eenieder. “In elk geval heeft de directeur bewezen dat er van een onderhandse gunning geen sprake is geweest, maar dat er een internationale tender is gehouden. Ramnandanlal zegt dat er inderdaad vragen gesteld kunnen worden als er maar twee bedrijven worden gevraagd aan de aanbesteding mee te doen. “Maar er zijn inderdaad zeer weinig bedrijven die dit soort leveringen en werkzaamheden verrichten”, zegt hij. Daarnaast wijst hij er op dat de vragen van Gajadien, over de firma Olibis die investeringen doet voor de EBS een puur politieke vraag is. Olibis is namelijk al door de Nieuw Front regering aangetrokken. De huidige directie heeft de samenwerking normaal voortgezet”, zegt Ramnandanlall.

PALU-kartel
“Ik hoop niet dat het assembleelid Henk Ramnandanlal in de verdediging gaat voor de directie, omdat zijn bedrijf werkzaamheden voor de EBS uitvoert”, zegt Gajadien in reactie hierop. Volgens hem is Ramnandanlal niet in staat geweest om de gevraagde transparantie binnen dit bedrijf, te stimuleren. In de openbare vergadering van donderdag zei Gajadien dat voorkomen moet worden dat binnen de EBS zich een PALU-kartel vormt. Hij staat er op dat de president antwoord geeft op zijn vragen.

Ook wil hij weten hoe het komt dat Olibis zonder openbare aanbestedingen voor miljoenen aan onderdelen moet leveren aan de EBS. Gajadien zegt dat hij geen beschuldigingen uit maar wel constateert dat minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen geen transparantie wenst en de samenleving niet informeert over hoe de miljoenen investeringen hebben plaatsgevonden. Ook vindt Gajadien dat bij de EBS ruim 200 nieuwe mensen in dienst zijn genomen zonder dat daarvoor een openbare sollicitatie is geweest.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May