Jeugdambassadeurs bereiden Carifesta Youth Focus voor
17 Jan 2013, 18:00
foto
Minister Ismanto Adna van Sport - en Jeugdzaken spreekt de aanwezigen toe.


Veertien Caricom-jeugdambassadeurs uit verschillende landen in de regio zijn op uitnodiging van de Hoofdcommissie van de XIe Carifesta in Suriname om met hun Surinaamse collega’s te praten over de Carifesta Youth Focus die later dit jaar tijdens de Carifesta gehouden zal worden. De jongeren zijn vanmorgen in het Zorghotel toegesproken door minister Ismanto Adna van Sport - en Jeugdzaken (S en J).

Volgens Adna is de betrokkenheid van de jongeren een voorwaarde om de culturele integratie te bevorderen. Hij is ervan overtuigd dat uit de beraadslagingen van deze deelnemers uit de regio, een goed en uitvoerbaar plan zal komen dat zal bijdragen aan het succes van de XIe Carifesta in Suriname.

Bijdrage jongeren
Caricom-jeugdambassadeur van Suriname, Raynell Enfield, was ook een van de sprekers. Hij legde uit waarom deze tweedaagse meeting wordt gehouden en waarom het zo belangrijk is dat de jongeren een wezenlijke bijdrage moeten hebben binnen de XIe Carifesta activiteiten.

Onder de aanwezigen waren de directeur Cultuur Stanley Sidoel, coördinator Youth Focus, Richenel Trusfull, MDG-ambassadeur Faisel Abdoelgafoer, DNA-lid Melvin Bouva, de voorzitter van de XI Carifesta Organisatie Commissie, Ivan Graanoogst en Caricom-jeugdambassadeur van Suriname, Abigail Misidjan.

Morgen zullen de Caricom-jeugdambassadeurs hun werkzaamheden vervolgen en ook een bezoek brengen aan het Flamboyant Park, waar de Youth Village zal worden opgezet, zegt de voorlichting van S en J.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May