Opleiding Curriculum Ontwikkeling essentieel
15 Jan 2013, 10:30
foto


Om een eind te maken aan het idee dat eenieder in het onderwijsveld curriculum voor het onderwijs kan ontwikkelen, komt het Ministerie van Onderwijs en Volkontwikkeling (Minov) uit met een specialisatie opleiding Curriculum Ontwikkeling.

Eén van de basisvoorwaarden voor een goed onderwijsproces is curriculumontwikkeling, zegt het ministerie in een persbericht. Daarbij is belangrijk dat het curriculum van de verschillende onderwijstypen op elkaar aansluit. Onderwijsminister Shirley Sitaldin vindt dat een kerngroep belast moet worden met de inhoud en de inrichting van het onderwijsproces.

Met de specialisatie opleiding krijgen betrokkenen uit het onderwijsveld de kans om zich verder te scholen. Het departement zal vervolgens uit die kerngroep putten, zodra er curriculum ontwikkeld en of aangepast moet worden. Het curriculum moet de aansluiting met vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt vergroten, met het uiteindelijk doel dat leerlingen zo succesvol mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen.

De opleiding die samen met relevante actoren zal worden gedaan, zal dit jaar nog van start gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May