Kinderafdeling ‘s Lands Hospitaal verfraaid
14 Jan 2013, 06:00
foto
De kinderafdeling van 's Lands Hospitaal is dit weekend verfraaid met mooie muurschilderingen.


De Global Shapers Suriname en de streetart organisatie Switi Rauw hebben het afgelopen weekend de kinderafdeling van ‘s Lands Hospitaal verfraaid met muurschilderingen. Het project 'Laughter is the best medicine' hebben de organisaties gezamenlijk uitgevoerd. Het thema van de schilderingen is liefde en dat is in elk van de muurschilderingen terug te vinden.

De kinderen op de afdeling verdienen volgens de Shapers en leden van Switi Rauw een frisse ruimte die hun leven opvrolijkt. De muren van de kinderafdeling zijn daarom beschilderd om hierdoor een positieve bijdrage te leveren bij het herstel van de jonge patiënten in 's Lands Hospitaal. Kunstenaars van de Nola Hatterman Art Academy hebben ook een bijdrage geleverd tot het welslagen van het project, dat twee volle dagen in beslag heeft genomen om te realiseren.

Prachtig resultaat
Het personeel is ook onder de indruk van de verschillende werken die de afdeling een ander gezicht hebben gegeven. Bijkans 40 personen onder wie een groot aantal vrijwilligers hebben keihard gewerkt om dit prachtig resultaat te bereiken. Dankzij onder andere Varossieau Suriname NV en een groot aantal sponsors is dit project gefinancierd.

Op de kinderafdeling van 's Lands Hospitaal staan 49 bedden en 11 wiegjes. Vanaf 2008 is gestart met volledige ouderparticipatie, waardoor ouders actief mogen meedoen met de zorg van hun kind in het ziekenhuis. Kinderen vinden het prettig als de ouders ook in de buurt zijn tijdens de ziekenhuisopname. Ouders mogen dagelijks van 9 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds bij hun kindje zijn op de afdeling.
Er zijn vier kamers bestemd voor ouders die met hun kind willen overnachten.
Het verpleegkundige team bestaat uit een verpleeghoofd, twee sub-hoofden en veertien verpleegkundigen.

Bijdrage organisaties
De Global Shapers Community is geïnitieerd door het World Economic Forum en is gevestigd in Davos, Zwitserland. Global Shapers Suriname is een zusterorganisatie hiervan en de oprichter/curator van de organisatie is Marcel Pinas, beeldend kunstenaar. Momenteel zijn er ongeveer vijftien vooraanstaande jongeren die deel uitmaken van deze organisatie. Ze komen op regelmatige basis bij elkaar om te bespreken hoe zij de toekomst van de samenleving vorm kunnen geven. De slogan van het wereldorgaan is 'Shape your Future'.

SWITI RAUW is een project van Kevin Headley en Hedy Tjin. Door legale ’streetart’ worden muren en of plekken langs de weg beschilderd. De binnenstad van Paramaribo wordt steeds vaker als vervallen, vies en lelijk beschreven. De kunstenaars zeggen met deze ingrepen het stadsaanzicht te verfraaien. De 'rauwe' muren van Suriname zijn een prachtige ondergrond om diverse schilderingen aan te brengen. Dit levert een interessant contrast op. Door kinderen te stimuleren om op een kunstzinnige manier met hun milieu om te gaan wordt de basisgedachte van het project verder verspreid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May