Commissie van rapporteurs 'gouddeals' houdt consultaties
14 Jan 2013, 08:00
foto


De commissie van rapporteurs die de gouddeals voorbereid voor de openbare behandeling in De Nationale Assemblee, houdt vanaf vandaag consultaties met diverse betrokkenen. Deze informatieronde duurt tot 28 januari. De commissie begint en eindigt de 'hearings' met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en de teams die onderhandeld hebben met Surgold (joint-venture Suralco en Newmont) en Iamgold.

De commissie onder leiding van Rabin Parmessar zal praten met onder andere het bedrijfsleven, de vakbeweging, de Energie Bedrijven Suriname, Grassalco, juridische deskundigen, Nimos, de Vereniging van Economisten, de Surinaamse Bankiersvereniging, de Accountsvereniging. In de commissie hebben alle fracties in De Nationale Assemblee zitting en bestaat uit dertien leden, vijf van de oppositie en acht van de coalitie.

Starnieuws verneemt dat ook met de lokale gemeenschap een onderhoud zal zijn. De commissieleden zullen naar het district Brokopondo afreizen om met het traditioneel gezag te praten. Er zal eveneens gesproken worden met hout- en goudconcessionarissen. De commissie wil zich zo breed en diepgaand mogelijk oriënteren voordat de gouddeals in het openbaar behandeld zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May