Minister Adna wil goede samenwerking jeugdparlement
13 Jan 2013, 22:00
foto
Voorzitter van het Jeugdparlement Derryl Boetoe krijgt een notebook van minister Ismanto Adna van Sport-en Jeugdzaken.


Jeugdigen kunnen het best een beeld geven van wat onder de jeugdigen leeft, vindt minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken. Hij zegt dat er regulier overleg moet zijn tussen het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en het departement om een goede samenwerking tot stand te brengen.

De bewindsman heeft een bezoek gebracht aan het (NJP) dat zijn eerste openbare vergadering voor het nieuwe jaar heeft gehouden. Partijen hebben gesproken over de samenwerking en projecten die voor dit jaar gepland zijn. Binnen het sportbeleid is aan de orde gekomen de opzet en bouw van het Regional Sport Academy, de opzet van een Sportfonds, de aanstelling van een onderdirectoraat Binnenland en het landelijk project ‘Hoe fit is Suriname’.

Dit jaar zal binnen het jeugdbeleid gewerkt worden aan een bewustwordingsprogramma ‘Easy Childhood Development’, waarbij de focus gericht is op een gezonde leefstijl van kinderen tussen 0 en 8 jaar. Milieuprogramma’s, Carifesta Youth Focus, Taalontwikkeling en kinderen met een beperking staat verder op het ‘to do’- lijstje.

Minister Adna heeft de leden van het NJP elk een notebook geschonken om het werk te vergemakkelijken. Hij heeft de jongeren meegedeeld dat zij vrij zijn om hun projecten in te dienen bij zijn ministerie. “Naar mogelijkheid en wenselijkheid zullen die worden uitgevoerd.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May