Boeren krijgen stimuleringstoelage van SRD 2.16 per baal
12 Jan 2013, 20:30
foto
De infrastructuur van Wageningen is aangepakt waardoor landbouwers ook in de regentijd hun percelen kunnen bereiken. (Foto: LVV-voorlichting)


De landbouwers van Nickerie krijgen de beloofde incentives uitbetaald. Zij zullen SRD 2.16 per baal ontvangen. Dit heeft minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vandaag in het district kenbaar gemaakt. Dit bedrag wordt uitgekeerd tegen eind van deze maand. De stimuleringstoelage zal worden uitbetaald over de voorjaarsoogst van 2012.

Onderdirecteur Landbouw van LVV, Soeresh Algoe, zegt aan Starnieuws dat dit bedrag bedoeld is om de boeren te stimuleren om meer aandacht te besteden aan hun aanplant. Ook wordt hiermee een hogere productie gestimuleerd. De berekening is gemaakt op basis van 60 balen per hectare en wel uitgaande van de beloofde incentives van SRD 130 per hectare. De laatste berekeningen moeten nog afgerond worden en daarna kunnen de landbouwers uitbetaald worden.

Vruchtbare gesprekken
LVV heeft ook vruchtbare gesprekken gevoerd met de boerenorganisaties.
Harrinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Organisatie, is tevreden over het gesprek met LVV. “We hebben alle problemen kunnen voorhouden en wij hebben wel goede ervaring met de minister en de heer Algoe. Zij geven invulling aan de toezeggingen die ze doen. Misschien niet meteen, maar ze worden wel uitgevoerd”, zegt Oemraw.

Een pluspunt voor de rijstsector is de reactivering van de waterschappen. Daarnaast heeft de bewindvoerder de boeren gegarandeerd dat de Wakaypompen geen stagnatie zullen ondervinden. Ook de steeds verhoogde prijzen van de ureum heeft zijn aandacht. Oemraw deelt mee dat de landbouwminister veel aandacht heeft voor de rijstsector. Het afgelopen jaar is er dichtbij de 23 miljoen SRD geïnvesteerd in deze sector.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May