Ernstige criminaliteit Marowijne gedaald
11 Jan 2013, 15:30
foto
Korpschef Humhrey Tjin Liep Shie in gesprek met politieagenten. (Foto: KPS/Eugene Klas)


De politieposten van Moengo en Albina hebben met cijfers korpschef Humphrey Tjin Liep Shie aangetoond dat de criminaliteit in district Marowijne is gedaald. De politietopman heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de posten van Moengo en Albina.

De korpschef heeft gesprekken gevoerd met de plaatselijke leidinggevende politieambtenaren, manschappen en de districtscommissaris van Marowijne Theodorus Sondrejoe. Bij deze ontmoeting werden de wensen kenbaar gemaakt ter verbetering van de politiezorg. Dit deelt de politie voorlichting mee.

Met data werd aangetoond dat ernstige strafbare feiten, zoals berovingen, drastisch gedaald zijn waardoor het veiligheidsgevoel in het gebied verhoogd is. De posten Moengo en van Albina zijn met politieambtenaren versterkt die in het district geboren en getogen zijn. Met deze groep was de afspraak gemaakt, dat nadat zij hun elementaire politie opleiding met succes hadden afgerond zij in eerste instantie te werk zouden worden gesteld in het district Marowijne. De korpschef heeft de ambtenaren op het hart gedrukt om hun werk naar eer en geweten te doen, zonder aanzien des persoon.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May