Cellenhuis Nieuw Nickerie ontmanteld
11 Jan 2013, 05:30
foto


Het cellenhuis van het politiestation te Nieuw Nickerie is ontmanteld. Het arrestantenverblijf zal vergroot worden. Ook krijgt het station een andere ‘look’ en ingang. Verder zullen er meer departementen, die met justitie en politie te maken hebben, ondergebracht worden. Begin maart zal het nieuwe gebouw officieel geopend worden. Dit zegt gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop aan Starnieuws.

Het politiestation krijgt een unit Huiselijk Geweld en een afdeling voor de rechercheurs, terwijl de bikers ook een eigen ruimte krijgen in het gebouw. Nu zijn de bikers elders ondergebracht. De politietopper merkt op dat dit systeem overzichtelijker voor de gemeenschap zal zijn.

Toename huiselijk geweld
Het cellenhuis bood opvang aan twintig gevangenen. Deze zijn nu ondergebracht in andere cellenhuizen in het district. Nickerie telt vijf cellenhuizen. Benschop benadrukt dat bij deze cellenhuizen, met de komst van meer gevangenen, meer politiemannen ingezet zullen worden. Vooral de inrichtingen te Waldeck en te Corantijnpolder in de westelijke polder in Nickerie krijgen extra versterking.

Benschop wil dit jaar extra aandacht besteden aan huiselijk geweld dat fors gestegen is in het district. In 2011 waren er 136 meldingen; dit aantal steeg naar 216 het afgelopen jaar. Benschop vindt het daarom het erg belangrijk dat er een unit Huiselijk Geweld in het gebouw komt. Op deze manier kunnen de slachtoffers op een professionele wijze begeleid worden, zonder dat ze gezien worden door anderen. Huiselijk geweld ligt nog in de taboesfeer, maar de cijfers geven aan dat de slachtoffers de drempel overschrijden, zegt Benschop.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May