President naar Venezuela voor Unasur-bijeenkomst
09 Jan 2013, 14:45
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse vertrekt vanavond naar Venezuela voor het bijwonen van een vergadering van de staatshoofden van Unasur. "Deze bijeenkomst staat in het teken van solidariteit en steun naar het volk van Venezuela in het algemeen en in het bijzonder aan de president Hugo Chávez vanwege diens gezondheidstoestand", meldt de perschef van het kabinet van de president in een persbericht.

Zaterdag heeft de speciale afgezant van Venezuela, Temur Perras, de president omstandig geïnformeerd over de medische ingreep van Chávez op Cuba en de procedure rond de inauguratie. Tijdens deze ontmoeting zei de president ervan overtuigd te zijn dat het Venezolaanse volk in eenheid het hoofd zal kunnen bieden aan elke ontstane situatie. Bouterse keert donderdag weer terug naar Suriname.

Chávez zou donderdag moeten worden beëdigd voor zijn derde termijn. Voor morgen is het Venezolaanse volk opgeroepen om zijn support te betuigen. Volgens vicepresident Nicolas Maduro en parlementsvoorzitter Diosdado Cabello kan het staatshoofd op een ander tijdstip worden ingezworen. De oppositie is het hier niet mee eens en vindt dat er nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May