Dc Ramdhani hoort problemen dorpen aan
09 Jan 2013, 09:00
foto
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, bij een bezoek aan een dorp in het district.


Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca heeft een bezoek gebracht aan de dorpen Kalebaskreek, Tottikamp en Maho en de problemen van de bewoners aangehoord. De grootste problemen zijn op het gebied van drinkwater- en elektriciteitsvoorziening. Ramdhani zegt aan Starnieuws dat de dorpelingen ook geïnformeerd zijn over Carifesta 2013 die in augustus gehouden zal worden.

Kalebaskreek kampt in de droge tijd met een gebrek aan drinkwater. Tottikamp en Maho hebben ernstige problemen met de elektriciteitsvoorziening. Ramdhani wil op korte termijn deze knelpunten helpen oplossen en gaf aan hiervoor de hulp van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen te zullen inroepen.

Carifesta 2013 Saramacca
De delegatie bestond naast bestuursambtenaren ook uit leden van de Carifesta-commissie van Saramacca. “Saramacca wil een grote manifestatie in Groningen organiseren tijdens dit evenement. De commissie inventariseert voor Saramacca alles wat er gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in het district. Alle kunstenaars en kunst- en cultuurgroepen krijgen de komende maanden de gelegenheid zich te presenteren. Hierna zal er een selectie gemaakt worden van degenen die mee mogen doen aan de grote Carifesta-manifestatie in Groningen”, legt Ramdhani op.

De bewoners van de bezochte dorpen zullen binnenkort aan de commissie doorgeven wat zij op het gebied van kunst en cultuur in huis hebben. Een bewoner van Kalebaskreek stelde voor om op de Carifesta-manifestatie een inheems dorp ten bouwen. Hierin zal dan gedemonstreerd worden hoe cassavebrood en cassiri gemaakt worden. Tijdens de festiviteiten in Groningen op 25 februari, zal Kalebaskreek ook demonstraties geven. Ramdhani rekent op optimale participatie van alle Saramaccaners.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May