Foto owru-yari viering Domineestraat siert website BBC
01 Jan 2013, 19:00
foto
Every year the small South American country of Suriname celebrates New Year's Eve, or Owru Yari, in the centre of the capital city, Paramaribo. Reshma Kirpalani took this photograph of the celebrations: "I go every year. The atmosphere is extremely festive. Music pumps into the air, punctuated only by the explosion of fireworks."


De foto van de owru-yari viering aan de Domineestraat is uit een half miljoen kiekjes door BBC uitgekozen om een beeld te geven van de jaarwisseling wereldwijd. Reshma Kirpalani, beroepsfotograaf en freelance journalist, heeft het moment vastgelegd toen de trombonist de duizenden mensen om hem heen vergeten was. Hij was geconcentreerd op de muziek die hij aan het maken was.

De foto uit Suriname is een van de twaalf die prijkt op de BBC-website. Reshma Kirpalani woont in de Verenigde Staten van Amerika. Zij is elk jaar rond de jaarwisseling in Suriname op familiebezoek en legt unieke momenten vast.

"Ik voel mij vereerd door de keuze van mijn foto op de website van de BBC", zegt Reshma aan Starnieuws. Zij is blij dat op deze manier Suriname wereldwijd meer bekendheid krijgt. De BBC meldt dat elk jaar in Suriname owru yari wordt gevierd in het centrum van de hoofdstad Paramaribo.
Advertenties

Saturday 04 December
Friday 03 December
Thursday 02 December