Binnenlandse Zaken heeft 80% beleid gerealiseerd
29 Dec 2012, 06:00
foto


Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft volgens minister Soewarto Moestadja voor 80% de gestelde beleidsdoelen gehaald. In het eerste kwartaal wordt geëvalueerd hoe het geprogrammeerde beleid is uitgevoerd, welke maatregelen zijn gerealiseerd en welke beleidsinstrumenten daarbij van pas zijn gekomen. Ook de obstakels zullen worden bestudeerd om lering uit te trekken.

Dit zei Moestadja vrijdag bij de feestelijke afsluiting van het jaar. De Communicatie Unit van dit departement heeft een jaaroverzicht op video samengesteld die via de televisie zal worden vertoond. De minister stond toch stil bij enkele zaken die in het oog springen. Hij noemde de bijdrage van het Nationaal Archief Suriname, de aangepaste dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken op de zaterdag en de bouw van Bureaus voor Burgerzaken in de diverse districten. Het rapport Nationale Vrije Dagen Suriname, de landsdienarentelling 2012, de ambtenarenopleidingen nieuwe stijl en de activiteiten uitgevoerd door het Nationaal Bureau Genderbeleid, horen ook in het rijtje.

De vaststelling van het nieuwe organogram van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft hoge prioriteit, deelde Moestadja mee. De transformatie van het ministerie, met de bedoeling om het overheidsapparaat te moderniseren, zal in de nieuwe organogram nadrukkelijk tot uiting komen. Het nieuwe organogram is ook nodig om de rechtspositie van ambtenaren op het ministerie in orde te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May