Bond Staatsolie wil gekend worden in aanvulling directie
29 Dec 2012, 04:00
foto
Lloyd Read, voorzitter van de Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname. (Foto: Raoul Lith)


De Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname (SWOS) wil gekend worden bij de benoeming van de toekomstige directeur van het bedrijf. Er waren volgens bondsvoorzitter Lloyd Read duidelijke afspraken gemaakt met vicepresident Robert Ameerali. De benoeming van John Sew-Atjon als directielid en opvolger van Marc Waaldijk is achter gesloten deuren beklonken.

"Het gaat er niet om dat wij moeten bepalen wie hier directeur wordt, dat is iets van de aandeelhouder. Maar we hebben wel inbreng in hoe het profiel eruit moet zien, dus wat je van de topmanager verwacht", zei Read vrijdag bij de jaarafsluiting van Staatsolie. De bond moet garanties hebben dat deze manager wel kan zorgen voor groei en ontwikkeling van dit bedrijf", benadrukte de vakbondsleider.

Aanvulling van binnen
Read wees er op dat er steeds gepleit is om aanvullingen van de directie van binnenuit te laten plaatsvinden. Als er afwijkingen zijn, moeten deze als partner besproken worden. "Anders zijn afspraken op water geschreven. Een manager die bereid is om zich op deze wijze te laten benoemen, zorgt er zelf voor dat er grote vraagtekens rijzen bij zijn waarden en normen", stelde Read. Hij vroeg zich af welke bedrijfscultuur op deze manier binnengebracht wordt.

De SWOS liet duidelijk blijken niet gelukkig te zijn met de gang van zaken rond de aanvulling van de directie. "Aangezien wij niet gedwongen willen worden het pad van 'broko bana' op te gaan, hopen we dat de aandeelhouder deze omissie zal goedmaken en met ons in gesprek gaat", betoogde de vakbondsleider.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May