Suralco staat voor grote uitdagingen in 2013
28 Dec 2012, 16:30
foto
Ruben Halfhuid, Managing Director Suralco


Suralco verwacht dat het komende jaar de internationale aluminium markt nog steeds turbulent zal blijven. Managing Director Ruben Halfhuid zei bij de jaarafsluiting dat het bedrijf voor drie uitdagingen staat.

Er moet een overeenkomst met de regering worden uitgewerkt voor de levering van Heavy Fuel Oil tegen prijzen die concurrerend zijn voor de alumina markt. Hierbij denkt Suralco niet aan subsidie van de overheid maar aan een overeenkomst in wederzijds belang. Het komende jaar moet de bauxiet leveranties voor de middellange en lange termijn worden veiliggesteld.
De derde uitdaging is het realiseren van de herstructurering en de vorming van een succesvol team van management professionals.

Ondanks de situatie is Halfhuid niet pessimistisch. "Als wij kijken naar alles wat wij bereikt hebben de afgelopen jaren, is er alle reden om optimistisch te blijven. Wij zijn nog niet daar waar het wezen moet, maar zijn wel goed op weg. Het is een dynamisch proces maar met gezamenlijke inspanning zullen wij in staat zijn om het doel welke wij voor ogen hebben, namelijk het bedrijf door de crisis heen helpen en de industrie te behouden voor Suriname, te bereiken", zei de Managing Director.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May