870 rijbewijzen ingevorderd dit jaar
28 Dec 2012, 05:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. (Foto: Raoul Lith)


Landelijk zijn dit jaar 870 rijbewijzen ingevorderd door de politie. Meer dan 4000 mensen zijn bekeurd voor te hard rijden. Aan boetegelden is een recordbedrag van ruim SRD 3 miljoen geïnd. Tot nu toe zijn in het verkeer 81 personen omgekomen. Vorig jaar waren het er 86. Het verkeer blijft een belangrijk speerpunt voor het Korps Politie Suriname het komende jaar.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zei bij de jaarafsluiting donderdag dat het zorgwekkend is dat zoveel rijbewijzen dit jaar zijn ingevorderd. Hij deelde mee dat het rijgedrag van deelnemers aan het verkeer veel te wensen overlaat. Veel mensen rijden te hard. Er zijn 28.167 bekeuringen geweest tot nu toe. Vorig jaar zijn 10.136 bekeuringen uitgedeeld.

De politiechef merkte op dat de politie het liefst geen boetegeld zou willen innen, want hij heeft het graag dat mensen zich voorbeeldig gedragen in het verkeer. Het aantal verkeersdoden blijft zorgen baren. Tjin Liep Shie deelde mee dat de verkeersveiligheid het komende jaar een van de topprioriteiten is van het korps. Dit jaar zijn er 75 lasersnelheidsmeters aangeschaft. Verder ook alcoholademanalyse en blaastesters. De flitspalen zullen in 2013 ook operationeel zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May