De Bekker: Jezus kwam in alle stilte, zonder bombarie
25 Dec 2012, 00:00
foto
De rooms-katholieke bisschop, Wilhelmus de Bekker


"Onze Redder Jezus kwam zo'n 2000 jaar geleden in alle stilte op aarde. In alle eenvoud. Tegenwoordig zien wij dat leiders met veel bombarie ergens arriveren en met getoeter en veiligheidsmannen worden aangekondigd. In de grootste stilte is de Grootste van alle mensen op aarde gekomen".

Dit zegt de rooms-katholieke bisschop Wilhelmus de Bekker aan Starnieuws. Hij wijst er op dat Kerstmis de boodschap van hoop in zich draagt. Mensen vinden troost in moeilijke en donkere dagen die zij meemaken. "God staat iedereen bij in donkere nachten. Zijn liefde en hulp is altijd aanwezig", stelt de geestelijke.

Geen eetpartijen en cadeaus
De Bekker zegt regelmatig te ervaren dat als je positief tegen dingen aankijkt, heel veel goede dingen gebeuren. Hij vindt dat de boodschap van kerst, van liefde en vrede na al de eeuwen nog steeds actueel zijn. Hij benadrukt dat veel mensen niet stil staan bij de indrukwekkende geboorte van Jezus Christus.

Kerst betekent volgens de bisschop niet "eetpartijen en het geven van cadeaus". Mensen die begrijpen wat de geboorte van Jezus betekenen, doen niet mee aan het geven van cadeaus en geweldige eetpartijen. "Het gaat juist om de eenvoud en de stilte", zegt De Bekker.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May