Albina maakt zich op voor eerste editie pagara-estafette
25 Dec 2012, 19:00
foto
Een brandweerman demonstreert met een brandblusapparaat het blussen van de vlam in de pan.


Albina, de hoofdplaats van Marowijne, wil jaarlijks met kerst en de jaarwisseling de hotspot zijn. Op 31 december wordt de eerste editie van de pagara-estafette gehouden. Al geruime tijd is de stichting Pagara-estafette Albina met de organisatie bezig. De estafette heeft als traject het gedeelte vanaf de bunker bij de Akontu Velenti Kazerne aan de Emmastraat tot de Gouverneurstraat over een afstand van 500 meter.

"Deze activiteit zal met het oog op toerisme bevordering, eveneens als doel hebben de Franse buren aan te trekken", zegt Carlo Struiken vol enthousiasme aan Starnieuws. Hij is secretaris van de stichting.
Struiken zegt dat Albina een capaciteit van 140 kamers heeft om toeristen op te vangen. De korjalen die de oversteek onderhouden met St Laurent worden in de periode van de estafette verplaatst naar de Ingi Pikienstraat.

Over de te houden estafette is er ook contact met de brandweer, die landelijk bezig is met het geven van voorlichting over het veilig afschieten van vuurwerk en brandveiligheid.
Glenn Cooman, hoofdvoorlichter van het Korps Brandweer Suriname (KBS), zegt dat voorlichting op diverse locaties is gegeven. Coronie volgt op 27 december en Saramacca op 28 december. "Het streven is erop gericht om landelijk deze voorlichtingssessie af te ronden voor de paragara-estafette", zegt Cooman.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May