Jairam richt Comité Behoud Landbouwsector op
24 Dec 2012, 07:00
foto
Sudeshchand Jairam


De voorzitter van de Politieke Vleugel van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (PVF) en landbouwdeskundige, Soedeshchand Jairam, heeft in Nickerie het Comité Behoud Landbouwsector (CBL) opgericht. Jairam meent dat de oprichting van CBL noodzakelijk is om de rijstsector van de ondergang te redden. De belanghebbenden van deze sector worden gebundeld.

Jairam zegt aan Starnieuws dat de rijstsector met enorme problemen kampt. “Door de achteruitgang van de agrarische sector is er ook een afname in het boerenbestand te constateren. Hierdoor is de werkloosheid gaan stijgen op het platteland, terwijl de rijstsector een enorme potentie heeft. Deze sector moet duurzaam aangepakt worden en werkloosheid moet vooral in de districten bestreden worden”, deelt Jairam mee. Hij vindt het belangrijk dat belanghebbenden zich moeten inzetten om deze sector een boost te geven. Daardoor kan er volgens de landbouwdeskundige ontwikkeling opgang gebracht worden.

Gebrek aan eenheid
Een probleem binnen de rijstsector is dat er geen eenheid is van de betrokkenen. “Velen zijn niet op één lijn met elkaar, waardoor problemen niet aangepakt kunnen worden. CBL zal de communicatie, interactie, kennisuitwisseling, informatiestroom tussen alle belanghebbenden binnen de rijstsector bevorderen. Een gestructureerd overleg is belangrijk en hierin zal CBL inspelen”, stelt Jairam.

De proclamatie van CBL vond plaats in de vergaderzaal van Concorde in Nickerie. De opkomst was goed. De leden van CBL zijn: Jairam, Bies Kalloe, Radjindernath Jainoellah, Chaitram Sadhoe, Bharti Tjikoeri, Iwan Tevreden, Shaam Mahadew en Samuel Kali.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May