Archieven Suriname en India gaan samenwerken
21 Dec 2012, 20:00
foto
Rita Tjien Fooh van het NAS en Mushirul Hasan ondertekenen de MOU op het ministerie van Binnenlandse Zaken.


In de toekomst zullen medewerkers van het Nationaal Archief Suriname (NAS) door een samenwerkingsovereenkomst met India, trainingen kunnen volgen op archiefgebied. Ook India zal profiteren van kennis die er over archivering in Suriname beschikbaar is. Dit is het resultaat van een Memorandum of Understanding (MOU) die het NAS en het Nationaal Archief van India vandaag hebben getekend.

De instellingen zullen samenwerken op het gebied van het archiefgebeuren en het beheer van documenten. Namens het NAS en het Nationaal Archief van India hebben respectievelijk de nationale archivaris Rita Tjoen Fooh en professor Mushirul Hasan de MOU getekend, meldt de voorlichting van Binnenlandse zaken (Biza).

Onderdirecteur Personeelsbeleid van het ministerie van Biza, Earl Tokarijo die bij de plechtigheid aanwezig was gaf aan, dat de beide landen niet alleen een stukje geschiedenis met elkaar delen, maar dat ook een groot deel van de Surinaamse bevolking zijn roots terugvindt in India. “Beide landen zijn bewaarders van historisch erfgoed wat belangrijk is bij het promoten van het historische bewustzijn en de identiteitsvorming van de mens. De samenwerking met India kan op dit stuk van groot belang zijn”, zei hij.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May