John Defares moet plaatsmaken voor Adreas Talea
21 Dec 2012, 06:00
foto
In november vorig jaar is John Defares, directeur van NV Havenbeheer, door president Desi Bouterse benoemd tot Commandeur in de ere orde van de Gele Ster.


John Defares, directeur van NV Havenbeheer, zal vandaag worden vervangen door Andreas Talea, die nu president commissaris is bij dit staatsbedrijf. Starnieuws verneemt dat coalitieleider Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP) deze post opeist voor zijn partij. Diverse staatsbedrijven die bij Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) horen, hebben geen directeuren die uit de ABOP afkomstig zijn.

Defares wordt volgend jaar 62. Zijn contract was dit jaar verlengd. President Desi Bouterse is vol lof over de Port of the Year Competition award van de Caribbean Shipping Association, die de haven van Paramaribo voor de tweede keer won. Defares geeft ruim twaalf jaar de leiding aan NV Havenbeheer. Er zijn grote vernieuwingen doorgevoerd op de Nieuwe Haven. Hij werd door het staatshoofd vorig jaar benoemd tot Commandeur in de ere orde van de Gele Ster.

Aandeelhouders vergadering
Defares om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij gisteravond nog een vergadering had met de raad van commissarissen, maar hier niks over heeft gehoord. "Ik ben voor vrijdag wel uitgenodigd voor een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders", deelt Defares mee. Hij wacht de ontwikkelingen af. Talea is per 17 januari 2011 benoemd als president commissaris van NV Havenbeheer. Hij is verbonden aan het Algemeen Bureau voor de Statistiek.

Vorig jaar november had de regering het contract van Defares verlengd. De president had hem gevraagd om langer in deze positie aan te blijven zitten. Hij zou een jonge persoon onder zijn hoede krijgen om hem klaar te stomen voor overname van de job. Dit is echter niet gebeurd. Deze maand haalde Defares fel uit tegen coalitieleider Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, die volgens hem het terrein van NV Havenbeheer heeft ingepikt en zijn partijgebouw daar heeft opgezet. Hij merkte op dat Somohardjo "liegt alsof het gedrukt staat en de samenleving voor de gek houdt".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May