Leger des Heils verstrekt 100 pakketten in Para
19 Dec 2012, 20:00
foto
De oudste bewoner van Plantage Vierkinderen (91 jaar) ontvangt zijn pakket uit handen van Thomas Vilece, Regional Commander van het Leger des Heils.


Het Leger des Heils heeft vandaag 100 levensmiddelenpakketten in het district Para verstrekt aan minderbedeelden, mensen met een beperking en senioren. Deze geste werd mede mogelijk gemaakt met de opbrengsten van de kerstpottencollecte. Volgens Thomas Vilece, Regional Commander van het Leger des Heil, is niet duidelijk hoeveel deze collecte heeft opgebracht.

De registreerden moesten hun naam opgeven bij de ressortraadsleden van de respectievelijke bestuursressorten. Hun pakketten zijn op het commissariaat van Para verstrekt. Het pakket omvat levensmiddelen met een waarde van ± SRD 100. Eerder op de dag zijn ook 100 pakketten verstrekt aan een groep behoeftigen op een verzamelpunt te Lelydorp. Vilece zegt dat de bijdrage uit de Surinaamse gemeenschap met tevredenheid ontvangen is. “Het ligt in de bedoeling dat deze levensmiddelen pakketten landelijk aan behoeftigen worden verstrekt”.

Sociale ondersteuning
Het Leger des Heils zal ook pakketten uitdelen in Nickerie en Paramaribo, terwijl minder bedeelden uit Saramacca morgen worden aan de beurt zijn, zegt Vilece. De mensen konden zich op verschillende plaatsen registreren en Vilece zegt pas op vrijdag, wanneer de pakketten voor Paramaribo worden uitgedeeld, exacte cijfers te kunnen doorgeven. “Het zijn er in ieder geval meer dan duizend”, meent hij. Sommige van deze mensen krijgen hun pakket thuis uitgereikt.

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die zich bezighoudt met evangelisatie, reclassering, maatschappelijke opvang en ontwikkelingssamenwerking. In 1924 vestigde de organisatie zich in Suriname. “De oprichter van het Leger des Heils, William Booth, liet altijd blijken dat niet alleen het Woord van God verkondigd moet worden, maar ook zijn liefelijkheid in sociale gebaren. De leuze van de oprichter: ‘Heart to God and Hand to man’ wordt door het Leger des Heil steeds gepropageerd”, zegt Vilece.

Marvin Moesan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May