John Sew A Tjon wordt nieuwe algemeen directeur Staatsolie
19 Dec 2012, 00:00
foto
John Sew A Tjon (derde op de foto) zal per 1 oktober 2013 de nieuwe Staatsolie-directeur zijn.


De directie van Staatsolie Maatschappij Suriname NV wordt per januari 2013 aangevuld met mijnbouwdeskundige John Sew A Tjon. Per 1 januari 2013 komt hij binnen in de functie van director Productions & Development. Op 1 oktober komend jaar neemt hij dan het roer over van algemeen directeur Marc Waaldijk, van wie het contract tot die datum opnieuw is verlengd. Waaldijk heeft twee jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

De functie waarin Sew A Tjon binnenkomt, komt vrij omdat de huidige director Productions & Development, Glenn Sairres, op 1 februari de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Per 1 januari wordt zijn arbeidscontract verlengd met een jaar en wordt zijn nieuwe functie director Explorations & Petroleum Contracts.
In een circulaire aan de directie en staf zijn deze mededelingen bekendgemaakt. Ook het personeel van het oliebedrijf is intussen in kennis gesteld van de ontwikkelingen in het management.

Achtergrond
Sew A Tjon was in juni geïnstalleerd als voorzitter van het onderhandelingsteam van de regering bij de besprekingen met multinational Iamgold. Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse heel tevreden is over de resultaten die het onderhandelingsteam heeft geboekt met de multinational. Sew A Tjon zat samen met Ivan Graanoogst, Rajindra Bachoe, Iwan Krolis, Kitty Sweeb en Michael Kopinsky in het onderhandelingsteam.

De toekomstige Staatsolie-directeur was de laatste managing-director van BHP Billiton Suriname. Hij heeft kort nadat bekend werd dat het bedrijf niet langer van plan was in Suriname te opereren, in 2008 ontslag genomen. Sew A Tjon zal in de komende maanden worden ingewerkt bij het oliebedrijf. Het is de tweede verandering in de directie van Staatsolie. Iwan Poerschke kreeg de functie van financieel-directeur. De mededelingen zijn op de Algemene Vergadering Aandeelhouders goedgekeurd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May