459 huldigingen en bevorderingen bij KPS
19 Dec 2012, 04:30
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie feliciteert de politieambtenaren met hun bevordering. (Foto: Raoul Lith)


Agenten en personeelsleden bij het Korps Politie Suriname zijn dinsdag bevorderd en gehuldigd. 194 agenten zijn bevorderd en 265 leden van het burgerpersoneel zijn gehuldigd. Hiermee is een behoorlijke achterstand bij het korps ingelopen. Agenten zijn bevorderd naar derde klasse, tweede klasse en eerste klasse. Het personeel heeft zich 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 jaren lang verdienstelijk gemaakt.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie sprak over een achterstand die ingelopen moest worden. Al geruime tijd zijn er geen huldigingen en bevorderingen geweest binnen het korps. De korpschef merkte op dat deze mensen waardering moeten krijgen voor hun inzet en dat zij met alle respect behandeld moeten worden. “Het is hard om hard te zijn, maar het is nog harder om niet hard te zijn. Daarom moet er gepresteerd worden om in aanmerking te kunnen komen voor de bevorderingen. De veiligheid en de belangen van de gemeenschap moeten gediend worden. Wij hebben medewerkers nodig die met passie het veiligheidsvraagstuk aanpakken, die het harde werk verrichten en de mensen die beter presteren zullen carrière maken”, stelde Tjin Liep Shie.

Samenleving rekent op KPS
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie benadrukt dat de de doelstellingen van de samenleving door het korps gehaald moeten worden. Hij hield zijn gehoor voor dat de gemeenschap bepaalde verwachtingen heeft en er invulling hieraan gegeven moet worden. “Zonder de ondersteuning van het burgerpersoneel kunnen de agenten hun werk niet goed uitvoeren. Wij hebben iedereen nodig. De bevorderde agenten druk ik op het hart om hun werk naar eer en geweten te doen. Ik zal niet schromen om harde maatregelen te treffen. U hebt gemerkt dat in mijn periode aantal mensen met ontslag is gegaan”, waarschuwde de bewindsman. Hij heeft kleding en schoeisel toegezegd aan het burger personeel.

Dit is de eerste keer in 31 jaren dat zoveel burgerpersoneel gehuldigd is, zei Rita Ommel-Van Gom, penningmeester van de bond van burgerpersoneel bij het KPS. Zij deelde mee dat het burgerpersoneel eerder aandacht gevraagd had voor kleding en schoeisel, maar dat er nu invulling aan gegeven zal worden. Robby Ramjiawan, bondsvoorzitter van het KPS, gaaf aan dat er gewerkt moet worden aan een beter korps. De ouderen moeten het voorbeeld geven, zodat de jongeren deze kunnen opvolgen. Het benadrukte dat de imago van het korps niet geschaad mag worden door verkeerde handelingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May