Kwestie vuurwerk Pertjajah Luhur naar procureur-generaal
18 Dec 2012, 15:10
foto


Pertjajah Luhur (PL) had geen vergunning om vuurwerk af te schieten in het weekend bij de viering van kinderdag en jaarafsluiting. Dit is uit het onderzoek van de politie in Nickerie gebleken. Gewestelijk politie commandant, Stanley Benschop, zegt aan Starnieuws dat het rapport met de resultaten van het onderzoek naar de procureur-generaal (pg) wordt opgestuurd.

Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, zegt aan Starnieuws dat hij ook veel verdriet heeft van het gebeurde. "Het was geen vuurwerkshow. We hadden wat pagara's gekocht om af te schieten. We vinden het jammer dat er een ongeluk is gebeurd. De vier personen die hierbij gewond zijn geraakt, zullen een vergoeding van ons krijgen. Dat hebben wij hen meteen gezegd", zegt de politicus. "Zij hebben mijn telefoonnummer en dat van minister Raymond Sapoen ook", zegt Somohardjo.

Wet overtreden
Benschop deelt mee dat de organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan artikel 55 van de Politiestrafwet. Daarin is duidelijk aangegeven dat er toestemming nodig is van de districtscommissaris voor het afschieten van vuurwerk. Conform de wettelijke regels wordt de zaak voorgelegd aan de pg en zal er op instructies gewacht worden.

De vier personen die verwondingen opliepen, zijn gehoord. Het ergste geval is een vrouw die derdegraads verwondingen heeft opgelopen in het gelaat. Een meisje van 12 jaar heeft een brandwond aan haar been en haar moeder aan haar lies. Een man heeft een gehoorstoornis, omdat vlakbij zijn oor een luide knal uitbarstte.

De politietopper zegt dat de wet voor iedereen geldt. Niet omdat het hier om een coalitiepartij gaat, zal de zaak op een andere manier worden afgehandeld. De organisator heeft in dit geval op eigen gezag gehandeld. Benschop legt uit dat het terrein drassig was en dat het vuurwerk ondeskundig is afgeschoten, waardoor dit omkantelde en in het publiek terechtkwam.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May