VHP onderschrijft de waarden van Kerstmis
24 Dec 2012, 16:00
foto


De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) onderschrijft de waarden - zoals waarheid, gerechtigheid, rechtvaardigheid en naastenliefde - die door christenen worden beleden. Met Kerstmis wordt de verbondenheid verkondigd tussen God en mensen. Die boodschap raakt ook onze verhouding tot elkaar: hoe wij onze naasten tegemoet treden, wat wij kunnen bijdragen aan het samen leven en welke inhoud wij geven aan de liefde van mens tot mens.

Dit zegt de VHP in een verklaring met het oog op de kerstviering. De VHP benadrukt dat ieder mens behoefte heeft aan een veilige plek en een bestaan in harmonie met anderen; met elkaar maken wij deel uit van één samenleving. Daarom moeten wij ervoor zorgen dat de basis sterk blijft en de verhoudingen evenwichtig.

Elkaar betrekken
Wanneer mensen het vertrouwde niet meer herkennen, groeit wantrouwen. Maar geduld, respect en saamhorigheid kunnen tegenwicht bieden. Het komt aan op maatschappelijke verbondenheid. De uitdaging is steeds elkaar te betrekken bij het oplossen van problemen.

De VHP heeft in haar ontwikkeling,vrede, verbroederingsfilosofie en eenheidsgedachte geadopteerd.En heeft hiermee dan ook een zeer significante bijdrage geleverd aan het waarachtig uitdragen en beleven van hetgeen de geboorte van Christus symboliseert.

Kerstmis verbindt
Het Kerstfeest spoort ons aan tot het delen van ervaringen met anderen, tot luisteren en zingen, tot het doorgeven van verhalen, tot het eren van God en het versterken van de band met onze medemensen.
Kerstmis verbindt die hoop met geloof en liefde. Hoop kijkt niet terug maar vooruit; het is de verwachting van een betere wereld en een beter leven. Daarin ligt de basis voor aanvaarding van het bestaan, als gave en opgave. Hoop is een anker dat zich hecht in de vaste grond van geloof, maar de hoop is ook verankerd in de liefde die gericht is op de ander.
Kerstmis brengt ons samen, geeft nieuwe kansen en is het feest om het ontvangen licht door te geven.In de boodschap van hoop, geloof en liefde zien wij de betekenis van Kerstmis, het feest van de verwachting van nieuwe tijden.

Moge de boodschap van Kerst, dat is daadwerkelijke intermenselijke vrede op aarde, heel goed begrepen worden en de komst van Here Jezus Christus, wiens leven op Aarde geheel in het teken stond van liefdevolle offer voor de dwalende mensheid, niet vergeten worden. De VHP, het bestuur, en overige organen van de partij wensen de hele natie, maar in het bijzonder de Christenen, een gezegende maar bovenal een ingetogen en vredig Kerst toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May