OW-MCP start watermanagementproject
15 Dec 2012, 06:00
foto
Deelnemers aan het project ‘Capacity building for Integrated Watermanagement in Nickerie, West Suriname’.


Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OW-MCP) is begonnen met het project ‘Capacity building for Integrated Watermanagement in Nickerie, West Suriname’. Het project is begroot op 950.000 euro, waarvan 75% uit subsidie door de Europese Unie bestaat. Het ligt in de bedoeling dat een goed watermanagementsysteem voor het district ontwikkeld wordt, waarbij er ook gewerkt zal worden aan het vergroten van kennis en awareness over waterbeheer, zegt directeur Richenel Small van OW-MCP.

“De gemeenschap zal baat hebben bij het project en in de toekomst beter met water omgaan”, geeft Small aan. OW-MCP zal met verschillende partners samenwerken om dit project te realiseren. Waterschap Rijn en Ijssel van Nederland is een van de partners, terwijl de aanvrager van dit project Wereld Waternet is.

Verschillende thema’s
Bram Zandstra van Rijn en Ijssel merkt op dat de bestaande samenwerking verlengd is tot 2016, de duur van het project. Hij vindt het belangrijk dat er verbetering komt op het gebied van waterbeheer en er een onderhoudsplan komt. De activiteiten zijn in vier groepen met verschillende thema’s verdeeld. Het eerste gaat over ‘Waterplatform op districtsniveau voor integraal watermanagement’. Thema 2 is ‘Efficiënt waterbeheer en management van waterkwaliteit’, gevolgd door het derde ‘Awareness en educatie’ en tenslotte ‘Training integraal watermanagement’.

Manodj Hindori, voorzitter van het bestuur van OW-MCP vertelt dat het team klaar is om dit project uit te voeren. “Iedereen zal er profijt van hebben en alle belanghebbenden zullen erbij betrokken worden. Het is een nationaal en internationaal project. Wij moeten goed gebruikmaken van het water en verspilling tegengaan. Andere landen in het Caribisch gebied en zelfs de rest van de wereld, kunnen daarna het voorbeeld van ons overnemen”, zegt Hindori enthousiast. Hij deelt mee dat 2013 door de VN is uitgeroepen tot ‘International Year of Water Cooperation.

Samenwerken belangrijk
Avrill Alexander van Global Water Partnership- Caribbean (GWP-C) uit Trinidad &Tobago maakt uit deel uit van het projectteam. Zij heeft het lidmaatschap voor GWP-C in ontvangst genomen. Zij meent dat er veel te leren valt van elkaar. “Samenwerken met partners is belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking OW-MCP en Suriname nationaal, regionaal en internationaal een boost zal geven”, zegt zij.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft de start van het project aangekondigd. “Dit is een goed moment. Door samenwerken kunnen wij grotere hoogtes bereiken. De natte en de droge infrastructuur worden aangepakt en samen met de partners kunnen wij meer bereiken”, stelt hij.

Wanita Ramnath





Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May