Recht voor één, recht voor allen (Aangeboden)
15 Dec 2012, 12:00
foto


Het is een ieder bekend hoe moeilijk het is om te parkeren in de binnenstad. Elke burger die een baan in de binnenstad heeft en gebruik maakt van een voertuig, weet waarover ik het heb. Soms moet je wel een uur eerder van huis, wil je een degelijke parkeerplek vinden. Was ons openbaar vervoer goed geregeld, dan hadden we misschien minder last van dit fenomeen.

De meeste mensen hebben intussen leren leven met deze situatie en vinden wel een oplossing. Of ze parkeren een paar 100 meters verder dan hun bestemming of ze gaan eerder uit huis alleen om een goede plek te vinden. Echter stoor ik me enorm eraan dat bepaalde mensen onrechtmatig bezig zijn. Om maar niet te praten over de illegale parkeerwachters die nu zelfs een bepaald bedrag van je eisen. Ik ben te werk gesteld in een particulier bedrijf in de binnenstad. Elke ochtend probeer ik ruim op tijd uit huis te gaan om een parkeerplaats te vinden.

Parkeren op trottoirs
Trottoirs zijn eigendommen van de overheid. Hier mag dus elke burger parkeren zolang de verkeersregels in acht worden genomen. Enkele van de belangrijkste regels zijn: niet parkeren binnen 12 meter afstand van een kruispunt, niet parkeren nabij of op een zebrapad en zodanig parkeren dat het overig verkeer geen last ondervindt. Indien een bepaald bedrijf het trottoir van de overheid wil reserveren voor personeel, dient er een vergunning aangevraagd te worden. Het trottoir kan niet zomaar bezet gehouden worden met een “niet parkeren” bord zonder vergunning nummer. Indien dit toch gebeurd mag de politie hiertegen optreden.

Voor zover ik weet gelden deze regels ook voor overheidskantoren. Echter gebeurt dit niet in de praktijk. Ik parkeerde mijn voertuig enkele dagen terug op de hoek van de Watermolen- en Lim A Postraatstraat voor het gebouw van Buitenlandse Zaken. Ik werd gelijk aangesproken door een onbeschofte dame belast met de security daar. Die wist mij te vertellen dat er daar alleen geparkeerd mag worden door personeel van Buitenlandse Zaken. Ik heb toen gelijk gebeld naar het nummer 115, de agent die ik aan de lijn kreeg was ook niet veel beter. Heel onbeschoft werd mij verteld dat ik mijn voertuig inderdaad moest verwijderen, omdat het verkeerd is om op de hoek te parkeren. Ik gaf gehoor hieraan. Echter merkte ik dat er een half uur later wel een voertuig van een personeelslid daar geparkeerd stond.

Het antwoord dat ik van de politie kreeg hierop, was dat personeel wel mag parkeren daar. Hoe eerlijk zijn wij in dit land bezig. Een burger die bij een particulier bedrijf werkt, vertrekt eerder van huis om een parkeerplek te vinden. Als hij eentje vindt is dat verkeerd, maar een overheidsambtenaar mag daar wel parkeren. Als ik mijn voertuig daar laat staan wordt het weggesleept door de politie, maar voertuigen van Buitenlandse Zaken mogen wel op dezelfde plek staan. Ik moet dan keihard een boete betalen en de politie werkt gewoon mee met het personeel van Buitenlandse Zaken. Is dit omdat die ambtenaren ook in overheidsdienst zijn en ik bij een particulier werk? Gelden er andere regels voor overheidsambtenaren?

Rajnishkant Paltantewari
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May