Passagiers mogen niet de dupe worden van SLM vertragingen
14 Dec 2012, 11:00
foto


Parlementariër Harish Monorath (Nieuw Suriname) vindt dat de regering nu eindelijk moet ingrijpen en voorkomen dat passagiers de dupe worden en schade lijden door het steeds vertragen en uitstellen van vluchten door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). “De maatschappij opereert volgens afspraken die ze heeft met de regering en op een route waarop een Europese sanctie van toepassing is, maar het zijn alleen de passagiers die er de dupe van worden”, zei Monorath donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement.

De parlementariër verduidelijkt dat de prijs van een ticket bij de SLM gekoppeld is aan een internationaal tarief. Hiervan mag er geen nadeel worden ondervonden. “Als de SLM dat aankan of niet, is helemaal niet belangrijk. Het is een naamloze onderneming met als enige aandeelhouder de overheid en heeft afspraken wat betreft het vervoeren van passagiers en moet die nakomen”, stelt Monorath. Hij vindt het niet acceptabel dat bij een gewijzigde omstandigheid van de maatschappij de passagiers nergens terecht kunnen. In Europa gelden verdragen waar de passagier bij elke vertraging vanaf een bepaald aantal uren wordt vergoed. Dat is niet het geval bij de SLM. Monorath vindt dat ook de Suriname partij moet worden van die verdragen.

Nog meer klachten
Eerder heeft Athur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) ook al zijn beklag gedaan en gevraagd dat vanuit de regering maatregelen worden getroffen tegen de SLM die zich niet houdt aan de afspraken. “Ik vraag me af hoe trusted deze wings nog zijn”, zei Tjin-A-Tsoi. Hij heeft er ook op gewezen dat er speciale afwijkende voorwaarden zijn getroffen voor de SLM om haar operaties draaiende te houden.

Van de minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme wil Tjin-A-Tsoi weten wat precies is gedaan met de extra subsidiegelden die speciaal zijn vrijgemaakt voor de SLM om te investeren in de maatschappij.
Monorath vindt dat het best mogelijk moet zijn voor de SLM een betere service te verlenen. Als zij niet met een kist de operaties kunnen onderhouden is er nog altijd de mogelijkheid om joint partnerschappen aan te gaan met onder andere de KLM”, zegt Monorath.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May