Havo III schoolonderzoek Aardrijkskunde stopgezet (update)
12 Dec 2012, 09:50
foto


Even was er vanmorgen paniek bij de leerlingen van de vijfde klas van het Havo III aan de Leysweg. Bij het maken van hun SO-Aardrijkskunde, bleek dat achter de opdrachten ook de antwoorden waren meegegeven. Het schoolonderzoek (SO) is terstond stopgezet op deze school.

Het hoofd van Inspectie VOS, Satin Soekhoe, zegt tegen Starnieuws dat de persoon die het werk heeft vermenigvuldigd per ongeluk ook de antwoorden erachter aan heeft gezet. Van een blunder wil hij niet spreken, omdat hij aangeeft dat het examenwerk op de dag van het schoolonderzoek zelf wordt vermenigvuldigd en binnen een heel kort tijdsbestek. Dat de leerlingen de fout hebben ontdekt, komt volgens Soekhoe omdat pas op de dag van het examen deze wordt gedistribueerd. De enveloppe met het werk wordt in de klas voor de leerlingen opengedaan.

“Het is natuurlijk geen prettige situatie,” zegt onderwijsinspecteur Soekhoe.”Het brengt een stukje ongemak met zich mee voor de leerlingen die zich hadden voorbereid op het examen.” Ook voor de school is het niet prettig, omdat zij opnieuw voorzieningen moet treffen – zoals surveillance leerkrachten – voor het nieuwe examen. Soekhoe wijst erop dat er geen schade is berokkend, “maar het blijft een onprettige situatie.”

Het SO-Aardrijkskunde zal volgens Soekhoe op 18 december opnieuw worden afgenomen. Er wordt een geheel nieuw examen opgesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May