Meeste verdachten zullen niet verschijnen voor de Krijgsraad
12 Dec 2012, 06:00
foto


De meeste verdachten in het 8 december strafproces zullen vandaag niet verschijnen voor de Krijgsraad. Raadsman Irwin Kanhai die een groot deel van de verdachten bijstaat, zegt aan Starnieuws dat er geen voorzieningen zijn getroffen waardoor zijn cliënten zich tussen de nabestaanden en het publiek moeten begeven.

In het gerechtsgebouw te Boxel zijn er speciale faciliteiten, waardoor de verdachten en hun raadslieden een eigen plek hebben waar ze kunnen wachten tot hun zaak voorgaat. Vandaag wordt de zitting voor het eerst na vijf jaar gehouden in het gerechtsgebouw aan de Frederik Derbystraat.

Kanhai zegt dat hij er niet van op de hoogte is dat er speciale voorzieningen zijn getroffen. Hij merkt op dat de beschikking van de Krijgsraad dateert van 14 november. Auditeur-militair Roy Elgin heeft op 7 december deze ontvangen. Daarna zijn de verdachten op de hoogte gesteld.

"Ik moet ook tussen nabestaanden lopen en er worden altijd opmerkingen gemaakt. Ik zorg voor mijn eigen veiligheid", zegt Kanhai. "Ik hoop niet dat iemand aan mijn toga gaat trekken, want die zal het wel merken", stelt de raadsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May