Misikaba wil unit om achterstand gronduitgifte in te lopen
11 Dec 2012, 00:00
foto
Assembleelid André Misikaba


Assembleelid André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) heeft voorgesteld dat er een speciale afdeling met nieuwe mensen wordt ingesteld om de achterstanden rond de gronduitgifte in te lopen. Misikaba zei maandagavond in De Nationale Assemblee dat de vele problemen niet opgelost zullen worden met de bestaande organisatie op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

Misikaba heeft jarenlang kritiek geleverd op het grondbeleid. Ook tijdens deze regering heeft hij steeds gewezen op zaken die niet volgens de wettelijke bepalingen plaatsvinden. Hij is niet tevreden over de trage gang van zaken en heeft dat vaak laten blijken. "Ik kan mijn visie weer geven en de vragen herhalen, maar ik heb nu een concreet voorstel", zei het assembleelid tijdens zijn spreekbeurt bij de begrotingsbehandeling.

Een jaar uittrekken
Wat Misikaba betreft worden ongeveer veertig mensen in dienst genomen, onder wie tien jonge juristen die pas afgestudeerd zijn. Het moeten nieuwe mensen zijn die getraind worden en alle faciliteiten krijgen die zij nodig hebben om de achterstanden in te lopen. Daarvoor moet zo'n jaar worden uitgetrokken. Misikaba kreeg bijval van zijn partijgenoot Theo Vishnudatt. Hij merkte op dat de presidentiële commissie die ingesteld is op RGB ook alle ruimte moet krijgen van minister Ginmardo Kromosoeto om het werk te doen.

Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) zei dat de presidentiële commissie de minister moet ondersteunen en niet andersom. De bewindsman is verantwoordelijk voor het ministerie. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) zei dat in de commissie personen zitten die juist een discutabel verleden hebben als het gaat om gronduitgifte. Commissieleden zouden in Commewijne terreinen hebben uitgegeven en ondergraven volgens Jogi het beleid van de minister. Misikaba merkte op dat de minister antwoord zal geven op de aantijgingen van Jogi en ging er niet verder op in.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May