Nieuwbouw Sport en Jeugdzaken bereikt hoogste punt
10 Dec 2012, 21:00
foto
Minister Adna hijst symbolisch een van de stalen constructies die toegevoegd worden aan de dakconstructie.


De werkzaamheden aan de nieuwbouw van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J) hebben letterlijk een hoogtepunt bereikt. De top van het gebouw dat spoedig het ministerie zal huisvesten is bereikt en minister Ismanto Adna heeft vandaag op symbolische wijze een van de stalen constructies die het skelet van het dak moeten vormen, gehesen. Bij de plechtigheid werd ook de Surinaamse vlag vastgemaakt aan het dak.

De bouwwerkzaamheden zijn acht maanden geleden begonnen. Intussen zijn de stalen constructie, de betonnen muren en het stalen profiel voor het dak goed zichtbaar. Adna toonde zich zichtbaar verheugd met de vergevorderde werkzaamheden. In zijn toespraak gaf hij aan dat hij bij zijn aantreden naar verschillende adressen moest gaan om zijn personeel te ontmoeten. “De werkplekken zijn van dien aard dat je er niet wil blijven, je wilt je werk naar huis meenemen. Met de bouw van de centrale huisvesting zal dit tot het verleden behoren. Nu zal er ook efficiënter gewerkt kunnen worden.”

Het gebouw zal uit drie bouwlagen - begane grond en twee verdiepingen - bestaan en zal een oppervlakte van 3519 vierkante meter beslaan. Met de bouwwerkzaamheden werd op 19 april gestart. Als alles volgens plan verloopt, zullen de bouwwerkzaamheden die op 19 april zijn begonnen, in augustus 2013 zijn afgerond en wordt het gebouw afgeleverd.

De bouwkundige werken worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Kiesel en de technische installaties worden aangebracht door Intertechniek. De directievoering ligt in handen van De Architecten Studio (DAS) van Derrick Emmanuels. De bouw wordt gefinancierd door de staatsbegroting, meldt de voorlichting van S en j.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May