Ontluikende landbouw-interesse jeugd krijgt bijstand
09 Dec 2012, 22:00
foto
De trainees werken aan de opbouw van een composthoop.


De jeugd in Commewijne toont enige belangstelling voor de landbouw. De Stichting Agrarische Vrouwen (SAV) heeft deze jongeren de helpende hand toegestoken. Gedurende achttien maanden worden zij getraind in het biologisch telen van gewassen.

De trainees hebben vandaag geleerd hoe te composteren. De jongeren mogen gebruikmaken van het land van hun ouders en zetten hun geteelde producten ook samen af. SAV zegt dat jongeren in Suriname over het algemeen niet bijster geïnteresseerd zijn in land- en tuinbouw, omdat ze daar geen toekomst in zien.
“Velen in Commewijne en ook andere districten gaan liever op zoek naar een baan in een andere sector in Paramaribo of proberen een carrière op te bouwen in het buitenland.”

De vijf jongeren die deelnemen aan de training van de SAV willen bewijzen dat met de juiste ondersteuning er wel degelijk een toekomst is in de agrarische sector. De stichting blijft zich inzetten om toegang te vinden tot de Caricom markt om haar producten af te zetten. De producten waar de stichting zich op richt zijn peper, antroewa, boulanger, bladgroenten en bananen. Het SAV-project wordt gefinancierd door het Global Environmental Fund.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May