191 scholen participeren in naschoolse opvang
08 Dec 2012, 08:00
foto
Naschoolse opvang op de Openbare School 1 Flora. (Foto: Edward Troon)


191 scholen doen nu mee aan de naschoolse opvang. Het gaat om ruim 45.300 leerlingen. Minister Shirley Sitaldin deelde in De Nationale Assemblee vrijdag mee dat nog niet alle scholen opgenomen zijn in het project. Dat heeft te maken met infrastructuur en faciliteiten. Het ligt in de bedoeling dat het komende schooljaar alle basisscholen zullen participeren in dit project.

Sitaldin merkte op dat het project naschoolse opvang vrij goed is ontvangen door de samenleving. Zij geeft toe dat enkele zaken verbetering behoeven en deelt de bezorgdheid die geuit is in De Nationale Assemblee. Zij benadrukte dat het gaat om een veilige opvang na schooltijd, waarbij kinderen een gezonde maaltijd krijgen, op een creatieve manier beziggehouden worden met sport, spel, culturele educatie en huiswerkbegeleiding.

Nieuwe leerkrachten inzetten
De 250 leerkrachten die op de wachtlijst staan, zullen ook ingezet worden bij de naschoolse opvang. Zij zullen verspreid worden over diverse scholen. Sitaldin deelde mee dat de kinderen hun vertrouwde leerkrachten ook om zich heen moeten hebben na school. De nieuwe leerkrachten zullen in januari ingezet worden. Op deze manier kunnen zij ook ervaring opdoen.

De minister benadrukte dat kinderen die niet deelnemen aan de naschoolse opvang geen achterstand zullen oplopen. Het reguliere programma op school wordt normaal afgedraaid. Tijdens de naschoolse opvang kunnen leerkrachten leerlingen die het nodig hebben extra worden begeleid. Ook het huiswerk wordt onder deskundige leiding gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May