O.S. Tout Lui Faut is speeltuin rijker
06 Dec 2012, 20:00
foto
De leerlingen van de O.S. Tout Lui Faut leven zich uit op de speeltoestellen.


Het was gisteren een gezellige drukte op O.S. Tout Lui Faut. De school is een speeltuin rijker. Hiermee is een jarenlange droom van de kinderen en het personeel van de school uitgekomen, zegt het hoofd van de school. Senior communicatie coördinator van Iamgold/Rosebel Gold Mines, Roy van Aerde, heeft namens het bedrijf de overdracht gedaan van de SRD 19.000 kostende tuin.

“Het is belangrijk dat de kinderen zich naast het maken van schoolwerk ook kunnen ontspannen. Dat ze kunnen bewegen en met elkaar kunnen spelen. Dit komt hun lichamelijke, emotionele en sociale ontwikkeling ten goede. Wij hopen dat er veel gebruik van gemaakt zal worden en dat het mag bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen van deze school”, zei Van Aerde in zijn toespraak.

Dit project is één van de duurzame projecten, die Rosebel als onderdeel van het Corporate Social Responsibility beleid, ondersteunt. Sinds de oprichting van Rosebel in 2002 heeft het bedrijf talrijke projecten gericht op onder andere jongeren, onderwijs en gezondheid helpen financieren, zegt de onderneming. Onderwijsinspecteur Gopie was aanwezig bij de overdracht en gaf aan dat het ministerie van Onderwijs heel blij is met deze geste. “Het bedrijf onderneemt activiteiten in Brokopondo, maar geeft met dit project aan, ook te denken aan de kinderen in de rest van Suriname”, zei hij.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May