Reactie: Uniqa op zoek naar investeerder
05 Dec 2012, 15:00
foto
Pieter Bakker, directeur Uniqa


Grootaandeelhouder UTS van telecombedrijf Uniqa is op zoek naar een investeerder waarbij een gedeeltelijke verkoop van aandelen niet is uitgesloten. Om verwarring die dit bericht zou kunnen veroorzaken bij de Surinaamse gemeenschap en meer in het bijzonder bij Uniqa’s klanten weg te nemen heeft directeur Pieter Bakker de volgende reactie gegeven.

UTS staat voor forse investeringen in een groot aantal kapitaal intensieve projecten op Curaçao. Het gaat onder andere om het aanleggen van glasvezel netwerken, nieuwe zeekabels en andere projecten. Daarnaast neemt de concurrentie op Curaçao toe waardoor een aantal projecten versneld moeten worden uitgevoerd hetgeen betekent dat er sneller meer kapitaal voor de investeringen op Curaçao nodig is.

Investeringen nodig
UTS realiseert zich ook dat voor een versnelling van de inkomsten groei van Uniqa meer investeringen op korte termijn nodig zijn. Om te zorgen dat de toekomstige investerings-programma’s doorgang kunnen vinden onderzoekt UTS of er partijen zijn, bij voorkeur actief als aanbieder van mobiele Telecommunicatie diensten, die geïnteresseerd zijn is om te investeren in Uniqa. Op dit moment vinden er verkennende gesprekken plaats met een aantal partijen. De uitkomst van die gesprekken is nu nog onvoorspelbaar. Huidige en toekomstige klanten hoeven niet te vrezen dat Uniqa als provider van de Surinaamse markt zal verdwijnen.

UTS is tevreden over de ontwikkeling die Uniqa momenteel doormaakt. Uniqa maakt een snelle groei door die aangejaagd wordt door mobiele internet en data diensten zoals 3G-, Blackberry- en Wimax. Ook wordt het uitbreidingsplan ten zuiden van Paramaribo deze maand nog volledig in gebruik gesteld zal worden waardoor binnenkort overal ten zuiden van Paramaribo tot aan Gujaba aan de bovenloop van de Suriname rivier met het Uniqa netwerk gebeld zal kunnen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May