Utopia tekent hoger beroep aan tegen vonnis geluidsoverlast
04 Dec 2012, 00:00
foto


Utopia Heritage gaat in hoger beroep tegen het vonnis over geluidsoverlast. De ondernemer Theo Jagroep en de Staat zijn veroordeeld door de rechter. Het vonnis houdt in dat er van maandag tot en met zondag muziek tot tien uur ’s avonds afgespeeld mag worden en daarna mag deze niet luider dan 49 decibel zijn. De Staat mag geen vergunning meer aan Utopia verlenen.

Utopia bestaat al drie jaren en de plaats wordt vaak verhuurd voor feestjes. De muziek wordt in open lucht afgespeeld. Jagroep merkt op dat muziek op 200 meter vanuit de straat verwijderd, nabij de Surinamerivier aan de Anton Dragtenweg, wordt afgespeeld. “Ik heb veel schadevergoeding moeten betalen, omdat mensen al reserveringen hadden lopen bij ons en de kaarten waren al gedrukt. Wij lijden enorme verliezen, omdat mensen hun feesten afzeggen.

Anderen gaan hun gang
Een handjevol mensen is bezig met mij, terwijl er anderen in deze weg gewoon hun gangetje verder gaan”, stelt Jagroep. Aan de Antondragenweg zijn er diverse gelegenheden waar ook dagelijks muziek wordt afgespeeld. De ondernemer vertelt dat hij recentelijk een pier van US$ 80.000 heeft gebouwd en dat hij een investering van dichtbij de miljoen dollars heeft staan.

Jagroep vindt het erg dat de districtscommissaris helemaal geen vergunningen, zelfs geen eenmalige, aan hem mag verlenen. Hij noemt dit inkomstenderving en met ‘opzet ondernemers kapot maken’. De ondernemer benadrukt dat hij vele klanten teleur moet stellen die hun verjaardags- of huwelijksfeestjes in de open ruimte te Utopia willen houden. “Ik heb hoger beroep aangetekend, maar ook de tegenpartij heeft dat gedaan”, stelt Jagroep.

In het kort geding is ook besloten dat Jagroep en de Staat tot betaling van een dwangsom van SRD10.000 per dag voor elke dag dat zij het vonnis overtreden tot maximum van SRD 500.000. Het vonnis is bij voorraad uitvoerbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May