Adarsh Kewal verdedigt titel worstelkampioen met gemak
03 Dec 2012, 02:00
foto
Adarsh Kewal, met zijn kampioensbeker, wordt toegejuicht door de fans. (Beeld: René Gompers)


Adarsh Kewal uit Meerzorg is nog steeds de worstelkampioen van Suriname. Middels bliksemsnelle aanvallen gelukte het hem om Giovanni Bruns van het Nationaal Leger op de mat te krijgen en vast te pinnen. De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) heeft zondag na vijf jaren de worstelkampioenschappen gehouden in de verschillende gewichtsklassen. Kewal had niet veel tijd nodig om zijn titel te verdedigen en was de 'main event' in nog geen drie minuten voorbij.

"Het is leuk om na vijf jaren weer kampioen te zijn", zegt een nuchtere Kewal. "Vijf jaar, maar dat lag aan de federatie. Ik ben blij dat dat de sport weer wordt aangepakt". 38 worstelaars uit verschillende districten hebben zich van hun sterkste kant laten zien. Vanaf 11 uur in de morgen werden er voorrondes gehouden in acht gewichtsklassen. Het goed opgekomen publiek liet heel duidelijk merken wie de favoriet was. Vooral de worstelaars uit de districten genoten oorverdovend support.

Het is gelukt
Ravin Changoer, voorzitter van de SWF. is dik tevreden over het verloop van de dag. "Het is ons gelukt om de worstelsport op te krikken! We hebben 'oude' worstelaars in actie gezien en ook de nieuwe aanwas meegemaakt". Changoer merkt op dat er opvallend veel jeugdigen zijn die in de worstelsport zitten. De jongste deelnemer is nog geen 12 jaar oud. "Maar dit zijn de jongens die de sport voort zullen zetten", voorspelt een tevreden Changoer.

Om vier uur 's middags werd al worstelend besloten wie het waardig was kampioen te zijn. De beste in de 42 kilo klasse werd Sheniel Poeran, Rietish Lachman in de 63 kilo klasse, Widesh Ramcharan in de 66 kilo klasse, Roepchand Kowlesar in de 74 kilo klasse. Ashwien Ramdhan is sterkste in de 84 kilo klasse, Shaquille van Zichem in de 85 kilo klasse en Donovan Dongo in de 120 kilo klasse.

Changoer zegt dat het worstelminnend publiek mag uitkijken naar nog meer activiteiten. In het eerste kwartaal van het volgende jaar wordt er een internationaal toernooi gehouden waarbij de Surinaamse kampioen ons land na lange tijd weer zal vertegenwoordigen. Ook wordt eraan gewerkt om deel te nemen aan de Pan Am Spelen van 2013.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May