Jeugd Erowate en Tapoekoe nu met de bus naar school
03 Dec 2012, 06:00
foto
In een bijeenkomst met leerlingen en ouders zijn de regels waarop de bushouder zal letten, besproken.


Veertien scholieren van de dorpen Erowarte en Tapoekoe die VOJ Albina bezoeken, gaan vanaf vandaag voor de eerste maal in hun leven met de bus naar school. Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft door bemiddeling van jeugdparlementariër Stefanus Ligorie een einde gemaakt aan het lijden van deze kinderen.

Iedere ochtend en 's middags na school moesten deze kinderen door de stoffige of modderige weg ruim tien kilometer te voet afleggen. "Na school komen de kinderen pas om 15:00 uur thuis aan", vertelt basja Eva Brando van Erowarte aan Starnieuws.

Oplossing gevraagd
Twee maanden terug hebben jongeren uit deze dorpen de jeugdparlementariër benaderd om een oplossing te helpen zoeken voor de nijpende situatie waarin ze al jaren verkeren. Ligorie belegde hierna een vergadering met de jeugdigen en de dorpsleiding. "Daarbij hebben we samen gekeken naar de mogelijkheden, nadat ik bij Onderwijs informatie heb gehaald", licht Ligorie zijn stap toe. Hij geeft aan dat onderdirecteur Kenneth Biervliet van Onderwijs een doorslaggevende rol heeft gespeeld. De kinderen betuigden hun dankbaarheid door de jeugdvertegenwoordiger de hand te schudden.

Tijdens een zondagmiddag gehouden bijeenkomst met de leerlingen, ouders en bushouder Arnold Baldew, riep Ligorie de scholieren op zuinig om te gaan met de schoolbus. Hen werden de regels voorgehouden, waarop de bushouder zal letten.
"Geef Erowarte en Tapoekoe geen schande", hield Ligorie de scholieren voor.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May