Suriname begint uitgeput aan Consude Games
01 Dec 2012, 13:00
foto
De atlete Sabrina Menso draagt de vlag van Suriname bij de openingsceremonie van de Consude Games in Natal. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


De openingsceremonie van de Consude Games in de stad Natal in Brazilië is vrijdagavond kleurrijk geopend. Door de late aanvang van de openingsceremonie en de lange duur van de activiteiten, zijn veel Surinaamse deelnemers uitgeput geraakt. Vandaag is de eerste wedstrijddag begonnen. Op het programma staan: zwemmen, schaken, tafeltennis en judo. Dit meldt de voorlichting van Sport- en Jeugdzaken.

Tien Zuid-Amerikaanse landen nemen deel aan de Consude Games. Tijdens de openingsceremonie benadrukten alle sprekers het belang van de schoolsport binnen het onderwijssysteem. Er werd ook gewezen op de regionale integratie die gestalte krijgt door de Consude Games.

De verschillende dansoptredens varieerden van culturele dans tot folklore en modern breakdancing. Uiteraard ontbrak de bekende samba niet in het veelzijdige optreden. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken is ook aanwezig in Natal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May