DSB en Chinese UnionPay zijn partners
01 Dec 2012, 18:00
foto


Klanten van de Surinaamsche Bank kunnen (DSB) volgend jaar ‘plastic’ betalingen doen in het Verre Oosten, China en India. De bank werkt ernaar om in de loop van het volgend jaar lokaal UnionPay betaalkaarten uit te geven.

De DSB is een samenwerking aangegaan met UnionPay, het grootste bankkaarten bedrijf in de wereld. De overeenkomst is in Shanghai, China ondergetekend en geeft het startsein van een ATM Acquiring business in Suriname. Het maakt het mogelijk om op alle ATM’s van DSB, de UnionPay credit, debit en prepaidkaarten te gebruiken. UnionPay wordt in 136 landen buiten China geaccepteerd.

Bankdirecteur Sigmund Proeve van DSB zegt dat deze samenwerking in nauw overleg met Southern Commercial Bank Suriname tot stand is gekomen. Volgens hem past het volledig in de strategie om specificieke marktsegmenten te bedienen.
Met deze overeenkomst wordt het internationaal betalingsverkeer tussen China en Suriname verder vergemakkelijkt. “Hiermee wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag van China voor het accepteren van hun betaalkaarten in het buitenland voor zaken, reizen en studie.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May